Om mig


Jag heter Magnus Anegrund och har arbetat som fiskeguide på heltid sedan 2011.

Jag har fiskat mer eller mindre i hela mitt liv och fisket har varierat till sin inriktning, men det har primärt alltid varit gäddfisket som lockat mig mest, kanske på grund av de explosiva huggen och fighten som gäddorna bjuder på. Med åren har jag dock kommit att fiska allt mer aborre och gös.

Jag har följande utbildningar;

* Fartygsbefälsutbildning klass 8
* Kustskepparexamen
* VHF (Radioutbildning)
* Radar certifikat
* Högfartsutbildning
* Hjärt/Lung-räddning samt defilibrator (därtill har jag 31 års erfarenhet av sjukvård genom tidigare arbeten)Detta är en exempeltext som du lätt kan byta genom att hålla musen över och trycka på knappen redigera text

Mitt fiske

Jag bedriver mitt fiske i Mälaren, Hjälmaren samt i Trosaskärgård.

Jag tar max fem fiskande gäster i min båt, men är ni flera som vill fiska så ordnar jag givetvis med fler båtar och duktiga fiskeguider som kan fiskevattnen för dagen.

Vad gäller övernattning etc - se under fliken "Boende".

På en gäddtur brukar vi fånga mellan 10-35 st gäddor i båten (båtrekord 44 fiskar på fyra fiskare resp. 41 gäddor på två fiskare i min förra båt). Jag har  99% fångstgaranti på gädda. Under 2016 fångades det fler än 40 stycken gäddor mellan 7,0 - 9,8 kg samt tre över 10,0 kg.

När det kommer till gösfiske så brukar det bli mellan 15-40 gösar (båtrekord 68 stycken på två fiskare).

Jag bedriver ett strikt catch- and releasefiske när det kommer till gädda, dvs. att all fångad fisk ska hanteras varsamt (fråga mig om ni är osäkra hur man gör så visar jag) och får sedan återvända ner i vattnet. När det gäller gös och aborrfiske finns däremot möjligheter att ta med en och annan matfisk hem. För detta gäller dock Länsstyrelsens fiskeregler, exempelvis gäller ett minimimått om 45 cm för att få ta upp en gös i Mälaren.

Min utrustning

Båt

Silvereagle 630CC med en 135 hästkrafters Mercury Verado

Spön, rullar och beten

Mitt fiske är sponsrat av Svartzonker. Därtill har jag ett samarbete med Sportfiskeboden i Västerås samt Willy's sportfiske i Västerås.

Vid gäddfiske är det Svartzonker spön upp till 90 gr. På dessa har jag Daiwa 300 haspelrulle monterad. Detta är ett kanonpaket för gädda som lämpar sig väl för både nybörjaren och den mer professionella gäddjägaren. 

Vid fisket efter gädda så använder jag mig av ett stort antal olika beten som du som kund givetvis är fria att använda er av. Exempel på beten är Svartzonkers Mcrubber i olika storlekar, , Svartzonkers Mcpike,  Swimbait m.m. I min beteslåda hittar du allt från gummibeten till hårda jerkbaits och skeddrag.

Vid gös- och aborrfiske är det lättare jiggspön från Svartzonker upp till 7 fot som används. Rullarna är då lättare haspelrullar från Daiwa. Vid detta fiske är det primärt mindre gummijiggar som används.