November

5 november
Denna dag var jag ut med Alejandro på Mälaren för att fiska gädda. Vi hade ett trögt fiske med flera försiktiga kontakter och endast tre stycken upp. Det största glädjeämnet var ändock att Alejandro lyckades att ordna ett nytt pb på 99 cm och 6kg+.

4 november
Denna dag var jag ut med Robin, hans far samt Rasmus för att fiska gädda på Mälaren. Fortsatt ganska trögt fiske med endast fyra gäddor (om än ett antal brända) upp. Robins far visade att gammal är äldst då han ordnade två nya pb:n för dagen. Först drog han en fem kilos som sedan putsades på till en 94 cm lång och 6,2 kg tung madam.  

1 november
Denna dag var jag ute med två återkommande grabbar, Paul&Ruben, för att fiska gädda på Mälaren. Vid dagens slut kunde konstateras att det varit rätt frekvent med kontakter men att endast fyra stycken gäddor landats. Paul ordnade dock ett nytt pb på 4 kilo blankt - grattis!

Oktober

28 oktober
Denna dag var jag ut med gästerna Rasmus och Emil i båten på Mälaren för att fiska gädda.
Återigen var fisket ganska trögt och det landades endast fem gäddor, med en toppfisk på 95 cm. Gäddorna var tröga och vi hade flera följare under dagen, däribland en riktigt fin som vi gärna hade fått upp istället.

27 oktober
Denna dag var jag tillsammans med guiden Håkan Blomgren ut på en företagskörning med åtta stycken gäster i båten. På schemat stod gäddfiske och det skulle bedrivas på Mälaren. Tyvärr möttes vi av väldigt svårflörtade gäddor och vid dagens slut kunde konstateras att enbart sju stycken gäddor hande landats. I övrigt var det ett 15-tal försiktiga hugg som brändes.

20 oktober
Denna dag var jag ut med Linus och hans bror för att fiska gädda på Mälaren. Vi fick en dag med strålande sol och i princip helt vindstilla. Detta kan såklart ha bidragit till att gäddorna var väldigt svårflörtade. Endast två gäddor landade (åtta brända därutöver), men den ena innebar ett nytt PB för Linus på 5,1 kg.

16 oktober
Denna dag var jag ut med Daniel, Erik och Niklas för att fiska gädda på Mälaren. Vi fick ett trögt fiske i den hårda vinden och endast fyras stycken gäddor landades under dagen och cirka sju stycken kontakter brändes.

15 oktober
Denna dag var jag ut med den återkommande gästen Mogge samt hans bror Patrick. Det blev ett bättre fiske än dagen innan och totalt åtta stycken gäddor landades och mellan 10-15 kontakter brändes. PAtrick, som även drog sin första gädda denna dag, ordnade ett nytt PB på 6,5 kg.

14 oktober
Denna dag var jag ut med Kim och sonen Jocke för att fiska gädda på Mälaren. Det blev ett ganska trögt fiske med fem gäddor upp och lika många brända. DAgens toppfisk blev en grann gädda på 90 cm.

7 oktober
Denna dag var det tävling för undertecknad tillsammans med Erik & Johan från team Wolfcreek Väst (Göteborg). Erik & Johan är två av mina stammisar och det var med sikte på förstaplatsen vi gav oss ut på Mälaren för Sportfiskebodens höstupplaga av Cashgäddan. Dessvärre möttes vi av ett trögt fiske och lyckades endast locka upp fem gäddor i den nordliga vinden som stundtals toppade på 15 m/s. Det blev en relativt blygsam placering för teamet men nästa gång tar vi hem det.

6 oktober
Denna dag var jag ut med Philip, Viktor och deras polare från Linköping för att fiska gädda på Mälaren. Totalt landades sju gäddor och toppfisken på 106 cm blev också Philips nya PB.

1 oktober
Denna dag hade jag två skåningar med mig ut i båten på Mälaren för att fiska gädda för tredje gången i år. Det var Jocke med hans dotter Amanda. Fisket denna gång var dessvärre något trögt, men Amanda slog till med längd-PB två gånger om i alla fall, först 86 cm som sedan putsades till 88 cm.

September

27-28 september
Dessa dagar var jag ut med Micke och Kevin från Göteborg. Det blev en två-dagars på Mälaren för att fiska gädda. Fisket blev lyckat med ett antal finare pjäser upp. Första fisken var det Kevin som drog upp, en ståtlig madamm på 108 cm och lite drygt 9 kg - nytt PB för Kevin. Dag två var det dags för Mcike att greja ett nytt PB. Mickes gädda som var 104 cm lång vägde in på 6,5 kg. Under dessa två dagar kom ett även upp ett par "femmor".

26 september
Denna dag var jag ut med den återkommande gästen Linkan för att fiska gädda på Mälaren. Vid dagens slut kunde konstateras att nio stycken gäddor hade landats och att toppfisken vägde in på ca 5kg.

24 september
Denna dag var jag ut med Tobias och hans far för att fiska lite gös på Mälaren. Det slutade med 10 stycken gös upp och ca 10 stycken abborrar (som samtliga var mellan 33-36 cm).

23 september
Denna dag var jag ut med Göran och hans söner ut på Mälaren för att fiska gädda. Dagen slutade med nio stycken gäddor upp och toppfisken var en 5,5 kilos madame på 94 cm.

22 september
Denna dag var jag ut på Mälaren för att fiska gädda med Anton & Jonte. Det slutade på totalt nio stycken upp med fin snittvikt. Toppfisken låg på 7,2 kg fördelat över 106 cm.

16 september
Denna dag var jag ut med de återkommande gästerna Daniel & Kalle. Det skulle fiskas gädda på Mälaren. Det blev ett väldigt bra fiske där grabbarna landade fem stycken gäddor mellan fem och sju kilo - kalaskul! Totalt landades 14 stycken gäddor och ungefär lika många brända kontakter var det, varav tre stycken modell bättre.

15 september
Denna dag var jag ut med Andres, Frida och Mats i båten på Mälaren för att fiska gädda. Nappade på klart bättre än dagen innan och totalt 11 stycken gäddor landades, men det förekom också ett antal följare och missade hugg. Frida fick ett nytt PB på 5,8 kg och Andres slog till med en gädda på 6,1 kg (dock inte pb).

14 september
Denna dag var jag ut med Jens på Mälaren för att fiska lite gädda. Det blev ett relativt svårfiskat pass och vid dagens slut kunde summeras att sex stycken gäddor hade landats och ett par stycken bränts.

10 september
Denna dag var jag ut med Tom med sonen Alex och den senares vänner. Det skulle fiskas gädda på Mälaren. Tyvärr var gårdagens lyckade fiske som bortblåst (bildligt talat) och endast tre gäddor landades och ett par hugg brändes.

9 september
Denna dag var jag ut med Benny och Matte för att fiska gädda på Mälaren. Det blev totalt nio gäddor upp denna och däribland ett antal av lite bättre kaliber (den längsta mätte in på 103 cm och vägde 6,2 kg, och den tyngsta vägde 7,9kg och mätte 99 cm. Därutöver fångades två stycken 90cm+ gäddor till).

8 september
Denna dag hjälpte jag Mälarguiden som hade en storkörning i Mariefred. Det fiskades gädda för hela slanten och fisket var bra fram till lunch, men därefter blev gäddorna klart mer avvaktande. Sannolikt hade den kraftigt sjunkande luftrycket ett finger med i spelet där.

3 september
Denna dag var jag ut med Morgan och Erik på Mälaren för att fiska gädda. Fisket var inte glödhett men långt mycket bättre än det Trosa skärgård bjöd på dagen innan. När dagen var slut kunde det läsas i protokollet att sex stycken gäddor hade landats och 13 stycken hade bränts, däribland två stycken modell större. Betet för dagen var Mcrubber junior.

2 september
Denna dag var jag ut med Micke och Robban ifrån Norrköping för att fiska gädda i Trosa skärgård. Precis som vid turerna där i våras så blev det en väldigt svag leverans av gädda även denna gång. Endast två små gäddor lurades upp på hela dagen.

Augusti

27 augusti
Idag körde jag tävlingen "Willy's Grand Slam". Det som räknades var de tre största gösarna, de två största gäddorna samt de fem största abborrarna (med vissa minimimått för samtliga arter). Många i startfältet hade ett trögt fiske och i min båt landade vi totalt 12 stycken firrar. Vi hade ett väldigt trögt gösfiske medan abborrfisket gick desto bättre. Blev tyvärr ingen pallplats i just denna tävling. På't igen nästa år!

26 augusti
Idag var jag ut med den återkommande gästen Emil för att fiska gös på Mälaren. Vi fick tyvärr ett väldigt trögt gösfiske med endast sex stycken gösar upp.

25 augusti
Denna dag var jag ut med Micke som skulle fiska gös på Mälaren. Det blev en skön dag i båten och i protokollet noterades 12 stycken gösar upp.

19 augusti
Denna dag var jag ut med Örjan som hade med sig sonen Andreas för att fiska gös på Mälaren. Vid dagens början föll regnet i sådan mängd att vi inte kunde lämna bilarna och bege oss ut med båten. Det värsta regnet avtog dock efter en stund och vi kunde bege oss ut på vattnet. Men ett kraftigt fallande lufttryck och vindar uppemot 13-14 m/s på eftermiddagen gjorde tyvärr gösarna väldigt svårflörtade. Totalt lyckades gästerna ändå att få upp åtta stycken gösar.

17 augusti
Denna dag var jag ut med Conny och hans svärfar på Mälaren för att fiska gös. Vi hade ett bra fiske i kanonvädret som rådde. Totalt kom det upp 17 gösar under dagen, och därtill brändes det tyvärr väldigt många gösar varav två stycken modell större. Dem tar vi nästa gång!

15 augusti
Denna dag var jag ut på Mälaren med ett par tyska gäster i båten. Siktet var inställt på gös och aborre. Gästerna lyckades tillsammans att lura upp 10 stycken gösar och ett par abborrar innan dagen var över.

12 augusti
Denna dag var jag ut med Jan som hade med sig sin son samt svågern från England. Sällskapet skulle fiska gös på mälaren och vid dagens slut kunde konstateras att de tillsammans dragit upp 14 stycken gösar.

3 augusti
Denna dag var jag ut med Michael, Micke och Johan ifrån Örebro för att fiska gös och aborre på Mälaren. Dagen bjöd på ett strålande sommarväder och gösen nappade på bra före lunch, därefter avtog huggfrekvensen tyvärr. Totalt blev det 19 gösar och några abborrar upp denna dag.

2 augusti

Denna dag var jag ut med Jan och Sten för att fiska gös på Mälaren. Det blev dessvärre en ganska trög dag p.g.a. av det fallande trycket som gjorde gösarna allt annat än aktiva. Av protokollet kunde dock vid dagens utläsas att 10 stycken gösar hade lurats upp.


Juli30 juli
Denna dag var jag ut med stammisen Simon och hans pappa Alf. Målsättningarna var att Alf skulle få lära sig att jigga gös samt att vi skulle fånga 20 stycken gösar. Båda målen uppnåddes och toppfisken för dagen stod Simon för - en vacker gös på 58 cm och 2,1 kg.

29 juli
Denna dag var jag ut med Björn samt hans far och två kompisar. Det var gädda på Mälaren som siktet var inställt på. Lågtrycket som rådde gjorde gäddorna något tröga och försiktiga, men sällskapet lyckades ändå lura upp 14 stycken innan dagen var slut (med en toppfisk på 95 cm och 4,5 kg).

28 juli
Denna dag var jag ut med Mogge för att fiska gös på Mälaren. Sex stycken gösar hann med att krokas av innan åskovädret blev för övermäktigt för att fortsätta guidningen. Blixten slog ned på en mycket närbelägen ö och man kunde riktigt känna trycket från detta. Ett trist och abrupt slut på en annars trevlig guidning, men säkerheten går alltid först och vi får helt enkelt ta revansch framöver.

27 juli
Denna dag var jag ut med min tidigare kollega Ann-Maritha och hennes man Bengt. Målsättningen för dagen var att de skulle landa sina första spöfångade gösar. Fisket började lite avvaktande i nordanvinden, men då vinden senare under dagen vred sig till sydost så började det nappa på ordentligt. De nyinvigda gösfiskarna lyckades tillsammans landa totalt 12 stycken gösar innan dagen var slut.

25 juli
Denna dag var det Emil med hans son och dennes kusin från Frankrike som var med mig ut på Mälaren för att fiska lite gös. Målsättningen var att den första spöfångande gösen skulle landas. Det var lite kämpigt i nordanvinden, inte minst före lunch, men vid dagens slut hade 13 stycken gösar och ett par abborrar antecknats i protokollet.

24 juli
Denna dag var jag ut på Mälaren för att fiska gös tillsammans med Daniel och hans kompis. Gösfisket började riktigt trögt, men efter lunch lossnade det lite. Vid dagens slut kunde konstateras att grabbarna lyckats att lura upp 15 stycken gösar samt 17 stycken abborrar.

22 juli
Denna dag hade jag de återkommande gästerna Putte och Benny i båten på Mälaren. Det var deras fjärde tur med mig (andra turen på tre veckor) och nu var det gös som skulle fiskas. Vi fick en härlig och varm sommardag på sjön och grabbarna lurade upp totalt 35 stycken gösar, varav Benny tog 18 stycken och stod som segrare för dagen.

21 juli
Denna dag var det åter gösfiske på Mälaren. Det var den återkommande gästen Thomas som var ut med mig.
Totalt landades det 31 stycken gösar och framförallt efter lunch var fisket riktigt bra.

20 juli
Denna dag var det gäddfiske i Mälaren som stod på schemat med ett par trevliga och nya gäster. Om gårdagen bjöd på gäddväder när det skulle fiskas gös, så bjöd denna dag på gösväder när det skulle fiskas gädda - bara att konstatera att man sällan får som man vill vädermässigt när man fiskar. Gänget kämpade dock på väl, och trots sol samt nästintill obefintlig vind, lyckades de lurade upp 13 stycken gäddor sammanlagt. Därtill brändes olyckligtvis en riktig gris!

19 juli
Denna dag var det den återkommande gästen Johan med vänner som skulle ut och fiska gös på Mälaren. Gänget lurade, trots nordanvinden, upp totalt 11 stycken gösar i fin kondition.

18 juli
Denna dag var det gästen Jocke från Skåne tillsammans med dottern Amanda som skulle ut på Mälaren för att fånga gös. Jocke och Amanda lyckades lura upp 12 stycken gösar och ett par med lite bättre storlek.

16 juli
Denna dag var det dags för ett litet avbräck i gösfisket för att istället rikta fokus mot gäddan tillsammans med den återkommande gästen Stefan och hans två vänner. Fisket bedrevs denna dag på Mälaren. Vid dagens slut kunde konstateras att gästerna landat 14 härliga sommargäddor och det var nog minst lika många som brändes under dagens lopp. Fiskarna var i god kondition och snittvikten var fin med många gäddor mellan 4-4,7 kg brända.

15 juli
Denna dag hade jag två gäster i båten för att fiska lite gös på Mälaren. Det kunde vid dagens slut konstateras att sammanlagt 19 gösar hade lurats upp och längden låg även denna dag mestadels inom intervallet 48-53 cm.

14 juli
Denna dag hade jag tre gäster i båten på Mälaren. Det var Kaj med vänner som bestämt sig för att fiska lite gös - och vilket magiskt fiske de fick sedan. Det blev det nästbästa göspasset sedan jag började guida gös, och Kaj med vänner kan stoltsera med att ha landat inte mindre än 60 stycken gösar denna dag. Längdmässigt låg de flesta mellan 48 och 53 cm.

13 juli
Denna dag var jag ut med tre gäster på Mälaren för lite gösfiske. Vid dagens slut kunde konstateras att 18 gösar hade landats.

9 juli
Denna dag var det Janne tillsammans med sin bättre hälft som skulle ut och fiska gös på Mälaren. Janne hade fått guidningen i födelsedagspresent av just sin fru. Det togs ett PB på 56 cm och totalt blev det 22 gösar för gästerna.

8 juli
Denna dag var det den återkommande gästen Peter med vänner som skulle fiska gös på Mälaren. Vädermässigt fick gänget helt klart hyffsade förhållanden och de lyckades lura upp 19 gösar.

6 juli
Denna dag blev det en företagsguidning efter gös på Mälaren. Det var Micke med kunder som skulle fiska. Efter ett lite avvaktande förmiddagspass lossnade det på eftermiddagen och totalt landades 17 gösar.

4 juli
Denna dag hade jag fyra gäster i båten för gösfiske på Mälaren. Nu började det hända lite saker och denna dag landades 14 gösar.

1 juli
Denna dag var jag ut med fyra gäster i båten på Mälaren för att fiska gös. Det var den återkommande gästen Putte med tre vänner som skulle fiska. Tyvärr var det även denna dag redigt kallt och gänget fick fiska med vantar - i juli! Som väntat var också gösarna allt annat än särskilt aktiva och enbart ett fåtal upp. En tröst i det hela var dock att abborrarna var som tokiga vilket gjorde att fisket totalt sett blev över förväntan.


Juni


29 juni
Denna dag hade jag tre gäster i båten på Mälaren med siktet inställt på aborre- och gösfiske. Trögt på den senare arten med enbart sju stycken gösar upp, däremot fick vi ett väldigt bra aborrfiske sett till såväl mängd som storlek.

24 juni
Denna dag hade jag två gäster i båten för årets första göspass på Mälaren. Gössäsongen hade dock kunnat börja bättre då det var väldigt kallt ut och det hela påminde mer om en kall vårdag än en sommardag då nordanvinden härjade kall och frisk. Gästerna lyckades dock lura upp ett par gösar under dagen.

11 juni
Denna dag var jag ut med återkommande gäster från Finland. Det var Mattias, Benny och Oli +1 som skulle ut på Mälaren för att fiska gädda. Om deras fiske med mig förra året kan beskrivas som ett riktigt "raketfiske" på såväl mängd som storlek så blev dagens tur snudd på det motsatta. Inte ens tio gäddor upp och ingen toppfisk att skrävla om hemma i Finland efter besöket i grannlandet i väst.

2 juni
Denna dag var jag ut med Mikael med gäster i båten på Mälaren och det var en företagsguidning. Totalt landades det runt 15 gäddor och Mikael fick et PB på strax över 6 kg.


Maj


26-28 maj
Dessa dagar var jag ut med återkommande holländska gäster som verkligen kan det här med gäddfiske. Under dessa dagar landade herrarna fem gäddor mellan 7,2-9,4 kg. Sista dagen blev gänget kvar i samma område hela dagen och där lyckades de landa 22 gäddor med toppfiskar på 9,4, 9,3 samt 7,2 kg. Westin jerken var överlägsen dessa tre dagar.

21 maj
Denna dag var jag ut med den återkommande gästen Kenny och hans söner i båten på Mälaren. Det ordnades ett nytt PB på 7,2 kg/102 cm - en gädda i riktigt fin kondition.

20 maj
Denna dag var jag ut med tre fiskande gäster i Trosa skärgård. Tyvärr blev det ett trögt fiske, något som har varit väldigt signifikant för Trosa denna vår enligt egna erfarenheter och rapporter från annat håll. Inga större pjäser landade och totalt sju gäddor i båten.

19 maj
Denna dag hade jag åtta inbokade gäster så den erfarne Mälarguiden Håkan Blomgren fick rycka in och hjälpa till. Vi fick en varm och skön dag på Mälaren och gästerna landade totalt 39 gäddor. De riktigt stora toppfiskarna uteblev men de största låg mellan 4 och 5 kg.

18 maj
Denna dag hade jag med mig fem gäster i båten på Mälaren. Det var en guidning för ett företag från Stockholm med Ali spetsen tillsammans med kunder. Det blev ett fantastiskt bra fiske denna dag med 38 landade gäddor. Därtill fick Ali först ett nytt PB på 7,2 kg som han senare putsade och höjde till 7,8 kg. Fem gäster i båten Ali med kunder, företagsguidning från Sthlm. Ali satte nytt PB på 7,2 och höjde sedan till 7,8 kg.

16 maj
Denna dag hade jag med mig den återkommande gästen Micke som hade med sig sin mor samt hennes fästman i båten på Mälaren, med målsättningen att mamma skulle få sin första spöfångade gädda. Som de flesta mammor klarade även Mickes av att leverera den uppgift de ställts inför med bravur, och det tog henne knappa tio minuter att landa sin första gädda. Efter denna dag har Mickes mamma dessutom ett PB på lite drygt 4 kg. Totalt landades det 22 gäddor denna dag och toppfisken på lite drygt 6 kg knep Micke själv.

15 maj
Denna dag var jag ut med två tyska gäster i båten på Mälaren. Om dagen innan bjöd på härligt försommarväder så förde vädret denna dag tankarna till ruggiga höstdagar istället med rejäl kyla - helt väsensskilda förhållanden minst sagt. Gästerna kämpade på väl och de lyckades landa sex gäddor denna dag, dock saknades någon egentlig toppfisk.

14 maj
Denna dag guidade jag stammisarna Erik och Johan på tävlingen "Cashgäddan" i Mälaren en riktigt skön vårdag som erbjöd "t-shirt fiske" på eftermiddagen. Det var de tre längsta gäddorna som räknades och grabbarna kämpade på väl och kunde vid dagens slut konstatera att de på sina 309 cm kunde ta med sig silvermedaljen hem till Sveriges baksida a.k.a. Göteborg =) Möjligen var dock den än finare valören nära då det brändes två riktigt fina fiskar precis intill båten. De 309 centimetrarna fördelades på tre fiskar som mätte 112, 102 samt 95 cm. Viktmässigt låg de två största på 9,2 samt 9 kg.

12 maj
Denna dag skulle det guidas i Trosa skärgård som vädermässigt visade upp sig från sin fina sida. Dessvärre blev det ett fruktansvärt trögt fiske med enbart sju gäddor upp (och ett antal loja följare) på fyra fiskande gäster. Toppfiskarna uteblev också. Det som ändock fungerade bättre än annat var tailbeten samt Westin jerk.
Maj

6 maj 
Denna dag hade jag med mig Johan Persson med gäster son skulle ut och fånga gädda på Mälaren. Det blev en riktigt skön vårdag och Johan med vänner lyckades landa cirka 15 gäddor innan dagen var över. Fisket var bra och det blev två stycken nya PB:n på 9,7 respektive dryga 6 kg. Det var alltjämt tailbeten som gäddorna krävde av oss för att ställa upp.


April


29 april
Denna dag hade jag fyra gäster i båten som plockades upp vid Frösåkersbrygga för en dags gäddfiske på Mälaren. Gänget lyckades lura upp cirka 20 gäddor men utan några direkta toppfiskar att tala om. Fortfarande tailbeten som var melodin ute på Mälaren.

26 april
Denna dag hade jag med mig den återkommande gästen Glenna tillsammans med sin flickvän i båten på Mälaren. Målsättningen för dagen var att flickvännen skulle få sin första spöfångade gädda. Målsättningen lyckades och väldigt bra, och hon faktiskt tog hälften av samtliga 16 gäddor denna dag. Därtill kan hon nu stoltsera med ett PB på 4 kg. Även denna dag var det många brända gäddor p.g.a. försiktiga hugg.

23 april
Denna dag var jag ut med den återkommande kunden Johan som hade med sig en kompis ut på Mälaren. Grabbarna petade upp 14 gäddor upp och tyvärr brändes osedvanligt många gäddor p.g.a. väldigt försiktiga hugg (inte minst i jämförelse med de två föregående dagarna). Tyvärr behagade inga direkta toppfiskar att visa upp sig, och det krävdes presentation av läckra tailbeten för att få övriga gäddor att bjuda upp till dans.

22 april
Denna dag var jag ut med kunden Håkan med bror ut på Mälaren för gäddfiske. Vi fick en väldigt blåsig dag och det var minst sagt tufft i vinden. Brorsorna kämpade dock på mer än väl och lyckades lura upp hela 27 gäddor innan dagen var slut. Inga direkta toppfiskar att tala om utan storleken såg ut som dagen innan, och även dessa fiskar föredrog tailbeten.

21 april
Denna dag hade jag med mig den återkommande kunden Daniel och hans två vänner i båten på Mälaren. Vi hade ett bra fiske där strax under 20 gäddor landades och det var åter tailbeten som levererade bäst. Inga toppfiskar att skriva hem om tyvärr, utan det var mest småhannar upp till 3 kg som var i stöten - men de bjöd på härliga och kraftfulla hugg.

20 april
Denna dag hade jag en företagsguidning för Signdelight. Det blev en dag på Mälaren, och jag hade fyra trevliga gäster i båten. Det skulle visa sig att fisket var bra denna dag och vid dagens slut kunde konstateras att två stycken fina toppfiskar hade landats (knappt 8 kg och 102 cm resp. drygt 7 kg och 92 cm). Såväl dessa madammer som de flesta andra gäddor föll denna dag för tailbeten.

15 april
Denna dag hade jag långväga gäster från Småland i båten på Mälaren. När vi kastade loss visade tempen på - 7 grader, och nu kändes sommaren långt borta. Gästerna visade dock på fantastisk fighting-spirit i båten och vid dagens slut hade de trots förutsättningarna gnuggat upp sju stycken gäddor, där toppfisken låg på cirka 5 kg. Tailbeten dominerade även denna dag.

14 april
Denna dag var jag ut med två nya kunder i båten på Mälaren. Det var en rejält kylig dag och gäddorna var tämligen tröga. Totalt fem gäddor upp och toppfisken blev också den ena gästens nya PB på 6,5 kg. Tailbeten var det som gällde även denna dag.

9 april
Denna dag var jag ut med stammisen Ola i båten på Mälaren. Det var en härlig vårdag som vittnade om en tidigt annalkande vår och sommar, dessvärre skulle det ju visa sig att det inte blev så vilket framgår inte minst av senare rapporter. Totalt landades cirka 20 gäddor denna dag och ett par bättre hugg brändes. Toppfisken denna dag låg på 4,5-5 kg. Det gäddorna ville ha denna dag var tailbeten.