Fisketur - vad bör man tänka på och vad ingår?


För att ett fiskepass ska bli så lyckat och bra som möjligt finns det en hel del att  tänka igenom före man ger sig ut. Många äro de som fått avbryta fiskepassen för att man glömt nödvändiga saker hemma eller inte varit rätt klädd.

Fördelen med att anlita en professionell fiskeguide är att han sköter mycket av de nödvändiga förberedelserna åt dig/er.

Nedan följer en liten lista på vad som ingår vid en fisketur med Mangesfiske;

Kläder

* Flytväst
* Flytoverall (säg gärna till om ni har en egen och därför inte behöver låna)

Utrustning

* All nödvändig fiskeutrustning såsom det för dagen aktuella fisket anpassade spön, rullar och beten.

Mat

* En god grilllunch över öppen eld (murika) ingår. Maträtter som ofta står på menyn är tex hamburgare med bröd, pyttipanna, marinerad fläskfilé med potatissallad etc. Det ingår dryck såsom Coca-cola, vatten, kaffe etc. till maten.

Säg gärna till i förväg om det är någon specialkost eller allergier som bör beaktas så anpassar jag mig till detta.

Ev. egen packning m.m.

Beroende på vädret kan det vara bra om man har med sig mössa och handskar. Ett par rejäla skor eller stövlar skadar inte heller beroende på väderlek. Det kan bli rejält kallt eller blött snabbt när man är ute på sjön, och det är inte roligt att behöva bryta ett annars lyckat fiske för att man fryser.

Solglasögon är också bra att ha med sig, och skulle det användas kan jag visa er några småknep kring hur de med fördel kan användas på ett effektivt sätt vid fisket för att t.ex. lokalisera "heta" bottenstrukturer.

En guidning pågår i maximalt cirka åtta timmar, men givetvis är det upp till er ifall ni skulle vilja fiska kortare. Som framgått ovan håller jag med en ordentlig lunch men det kan alltid vara bra att ha en liten snickers eller annat litet att knapra på för att hålla blodsockret på en bra nivå så man orkar fiska på topp hela dagen.


Ni är alltid försäkrade när ni är ute med mig.

Nu kan man Nyttja sitt friskvårdsbidrag som anställd.
Enligt skatteverkets hemsida
Välkommen, Magnus "Mange" Anegrund